Rytinė Sumbawa



Indonezijos salas įsivaizdavome kiek kitaip. Sumbawoje mums nesiūbavo plamės ir nežėlė ūksmingos džiunglės. Važiavome pro plikus, sausus kalnus.

Kiek žmonių važiuoja motociklu? Teisingai, du :)






Druskos fabrikėliai.

Mūsų dviračiai laukia, kol mes patikrinsim keltų tvarkaraščius interneto kavinėje Bimoje.

Kol mes ramai sėdėjome viduje, viskas kaip ir buvo ramu. Jurgai išlindus laukan padaryti šitos nuotraukos, buvom naujai "atrasti" ir tada jau ėmė plūsti jaunimas į mus pažiūrėti, hello misteriams pasakyti, pakikenti, patikrinti, ką mes internete naršome.

O šita nuotrauka "kainavo" ne vieną prakaito lašą. Tokiam klimate prakaito lašai labai noriai ritasi nuo nosies, smakro, teka į akis, dėmėm kapsi ant kelnių...

Per metų metus kelias baigia visai ant stogų užlipti :)


Drąsios ir smalsios moterėlės su  maisto ryšuliais.




Šitas dėdė laisto milžinišką svogūnų lauką.

Duobutėse kaupiasi vanduo.

Šitam pakrašty svogūnų laukai milžiniški ir visi augina tik svogūnus ir nieko kito.



Sapės - nedidelio uostelio- laivai.

Sapes, nedidelio miestelio, namai.

Ir didelė mečetė.



Suraskite ribą, kur baigiasi keltas ir prasideda krantinė.

Šitie žmonės irgi supranta, kad jų daiktai vis dar ne kelte, o ant kranto ir bando reikalą pataisyti :)

Link dar vienos salos Flores pajudėjome be šitų nebetilpusių ryšulių.


Pakeliui į Flores dar praplaukėme pro Komodo salą, kur šmirinėja dviejų trijų metrų ilgio varanai - komodo drakonai.

Pavėsio beieškant...

7 komentarai:

Kristina rašė...

Tie svogunu laukai, kazkas nesuvokiamo ....

Unknown rašė...

Sveiki, cia Jolanta ir Romas. Labai idomios jusu nuotraukos. Labai jums gera, kad jums taip silta , nes pas mus jau ziema. Linkime geru kelioniu.

Anonimiškas rašė...

Kaip visada nuostabūs vaizdai ir įprastas lietuviškas pavydas- ir aš ten noriu...:)

Anonimiškas rašė...

Skaitliukas rodo, kad šiandien keliaujate jau 888 dienas! Tai yra daugiau nei įspūdinga! Labai Jumis žaviuosi :)Tuo pačiu norėjau paklausti, Jūsų turite apsibrėžę savo kelionę kokiomis nors ribomis? Ta prasme ar turite kažkokį galutinį tikslą, kurio link judate, pakeliui aplankydami tiek daug šalių, ar turite nusistatę trukmę, kiek laiko keliausite, o gal biudžetą, kuriam pasibaigus judėsite namų link? Tiesiog smalsu, kas gali priversti grįžti į Lietuvą, po tokio ilgo laiko tarpo, praleisto kitoje pasaulio pusėje :)

nerijus rašė...

Sveiki,
Na po tokio ilgo laiko, vel atsirado irasai jusu blog-e, vel bus galima normaliai pradet darbo diena :). Puiku, kad taip toli nukeliavote, jau ir kenguru krastas nebetoli ir ji as noreciau pamatyti, nors per jusu objektyva. Sekmes keliaujant.

Anonimiškas rašė...

Gražių artėjančių švenčių tame šiltame pasaulio krašte,kuriame,atrodo, pranyksta laiko pojūtis, nebelieka jokių civilizacijos sukeltų stresų, kur žmonės turi savo gyvenimo ritmą, moka žiūrėti į vandenį, į palmes ir jaučiasi laimingi...
Labai patiko mintis, kad kažkas su jūsų dienoraščiu pradeda naują darbo dieną...Sėkmės visiems:ir tiems, kurie keliauja, ir tiems, kuriuos domina kelionės naujienos.Gerų švenčių.

Jurgita ir Tomas rašė...

Ačiū visiems, kurie atsiverčia mūsų puslapį ir dar netingi žodelį vieną kitą parašyti. Mums labai smagu rasti jūsų komentarų. Tikrai.

Jolanta ir Romai, jei Lietuvoje šalta, yra vietų kur šilta ir vanduo žydras, ir palmės šnara. Pats laikas kur nors ir jums nulėkti :)

Vaida, kol kas mums tiesiog gera judėti. Iš pradžių į priekį stūmė didelis noras pamatyti tai,ko dar nematėme, dabar norisi pabūti ten, kur gera būti. Tačiau kelionei skirta pinigų suma artėja į pabaigą, ir tai reiškia, kad teks ieškoti būdų, kaip tų pinigų vėl užsidirbti ;)

Nerijau, ačiū, kad užsuki, bet kengūrų pyškinti teks pačiam važiuoti, iš Indonezijos mes vėl šiaurę pasukome :)Pagalvojome, kad kelionės pabaigai smagu pabūti ten, kur pigi nakvynė ir maistas. O kengūrų krašte gal geriau dirbti nei atostogauti ;)

Ačiū anonimui už linkėjimus. Gerų švenčių visiems.

Rašyti komentarą