Pirmoji savaitė laive

Naga Pelangi II - vaivorykštinis drakonas - nauja daili 72 pėdų jachta, kurioje išlaikyta daug tradicinių malajų laivų statybos tradicijų. Medis, bambukas ir varis - ir dar mėlyni keturkampiai Bombėjaus džino buteliai - pirmi dalykai kuriuos pastebi. Pro medines detales sunku praeiti jų nepaglosčius - išdrožta, išpjaustyta, priderinta - ir spintų ažūrai, ir virtuvės lėkščių laikikliai, ir turėklai, ir denis. Chengal - ypatingai tvirta mediena pasižymintis medis, (vis dar) augantis centrinės Malaizijos džiunglėse - panaudotas korpusui, tikas - deniui. Varis yra patikimas metalas jūroje, tad 15000 korpuso varžtų, veržlių, iliuminatoriai, sklendės - variniai. 

Laivas jau penkeri metai vandenyje, bet jachta - kaip juodoji skylė, praryjanti pinigus ir beatodairiškai reikalaujanti priežiūros. Todėl mes ir turim galimybę įgyti patirties ir pagyventi laive mainais už darbą.




Laivo kapitonas Kristupas.

Tomas, amerikietis Abis ir švedukas Deividas.

Kapitonienė Ulė.



Abis inpregnuoja ir baltai dažo džiuto virves.




Deividas prigulė popiečio miego.


Burės detalė.

Saulės baterijos malonus nukrypimas nuo senųjų tradicijų :)

Po kurio laiko žinojom, kada ir kurią virvę traukti :)


Tomas siuva burių uždangalą.







Kadangi mes mėgstam (nepatikėsit!) keltis su pirma šviesa, tai iki pusryčių turėdavome labai malonią valandą,  o kartais ir dvi.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą