Lukla - Dingboche: palengva kylame aukštyn

Už Luklos žymiai padaugėjo lodžijų ir praktiškai išnyko galimybės nepastebėtam dingti "į krūmą". Bet pagaliau takas bent jau žemėlapyje kilo slėniu palei upę, kai tuo tarpu iki šiol ėjome skersai upių ir teko nuolatos arba stačiai kilti į kalną, arba stačiai nuo jo leistis.  Taigi nuo Luklos įsimaišėme į palyginus visai skystutę turistų minią, nes sezonas ėjo visai į pabaigą ir turistų palyginus su sezono įkarščiu 20 kartų mažiau (Nac. parko statistika, už kurią ir tyrą kalnų orą teko pakloti po 10 eurų :) Todėl buvo visai smagu, prisiskaičius visokių siaubo istorijų, kaip žmonės miega valgomuosiuose ant grindų, rinktis iš dešimčių tuščių lodžijų ir dar nusiderėti nuolaidėlę nuo vis brangstančio maisto.

Virš Namche Bazar šerpų sostinės, kuri būtų gal kokie šeši namai, jei ne galybė viešbučių, restoranų ir parduotuvių, pasidarė visai smagu, sumažėjo kaimelių, takas kilo palengva, pagaliau aplink galėjai matyti snieguotus, didžiulius kalnus, galėjai prisėsti ir išsivirti arbatos ne prie kažkieno kukurūzų, o ant kalnų pievelės jakų atkakliomis pastangomis paverstos trumpute veja - žodžiu, visa tai dėl ko mes čia ir trenkėmės.




Tipiškos durys

Namches maldų malūnas...

...spalvos...

...ir šiaip visokie spalvingi papuošimai.




Obelų žydėjimas Namchėje.


Suvenyrai turistams ir arkliams.

Nepaliečiai mėgsta azartinius žaidimus.


Nepalietiško "kvartuko" spalvos.


Kiek pakilus virš Namchės.

Viešbutėlyje radom išraiškingą muzikos instrumentą.



Čia beveik visi dėvi The North Face džemperius, kelnes, liemenes, pūkuotes, kuprines. Mes irgi pirkom ir taip supanašėjom tiek su šerpais, tiek su prabangesniais turistais. Šerpų norfeisai pasiūti gretimam name, o dėl prabangesnių turistų - neaišku, gal tik pirkta už didesnius pinigus ;)






Tengbochės vienuolynas

Nedidelėje patalpoje tiek daug visokių spalvingų detalių, o dar tos dusliai ritmingos maldos... Egzotika.

Vienuolio apsiaustas, kad besimelsdamas nesušaltų. O dar tarp maldų berniukas visiems įpila karštos  arbatos. 3800 metrų aukštyje labai malonios smulkmenos.


Tengboche vienuolyno vartai anksti ryte.


Pavasaris


Žydintys rododendrai

Toks visai mielas jakas




Lhotse

Lhotse Tomo fone :)

Apačioje - Dingboche




Apžvalgos taškas virš Dingbochės. Jurga bando užstoti Ama Dablamą - labai vaizdingai atrodantį kalną.



Slėnis link Island Peak - populiaraus kalno.

Pavasaris.

Ama Dablamas

1 komentaras:

Unknown rašė...

Laba diena, norėtume vieną Jūsų nuotauką publikuoti vadovėlyje. Parašykite kontaktus dėl susitarimo. Ačiū. Jurgita Delonaitė / men.redaktorė / Šviesa

Rašyti komentarą