Angkor Wat - Kambodžos simbolis

Viešbutyje buvo TV su daug angliškų kanalų, tad pusiau rimtai kalbėjome, kad gal ir neverta į tas šventyklas važiuoti, jei galim ir per National Geographic ar Travel kanalą pažiūrėti. Kartais tokie super turistiniai taškai kiek nuvilia savo kainos ir įdomumo santykiu. Bet giminių sugėdinti vis tik Ankoro šventyklas aplankėme.

Pavakare sukrapštėme po dvidešimt dolerių ir nusipirkome bilietus po Ankoro šventyklas. Kaip bebūtų juokinga, nusipirkus bilietą rytdienai, jau iš vakaro gali pradėti dairinėtis. Buvom prisiklausę ir prisiskaitę, kokios tūkstantinės minios žmonių suplūsta pažiūrėti į šį pasaulinio paveldo stebuklą. Na ir ką, nieko, turistai visai mandagūs, alkūnėmis nesistumdo. O ir plotai milžiniški, galima tarp akmeninių labirintų pasislėpti ir ramiai sau vaikštinėti. Kai ėmė temti, pagrindinėje Ankoro šventykloje visai vieni pasijutome, bet paskui sekdami smilkalų kvapą priėjome budos statulą ir aplink ją trepsintį žmogelį. Jis taip mielai ir mums atkišo smilkalų paaukoti, bet kai matai šalia dėžutę su doleriais, labai atsargai vertini bet kokias pastangas tau ką nors į rankas įsprausti. 

Čirpiančios cikados, su prietema atėjusi gaiva, mintis, kad slampinėji apsuptas dvylikto amžiaus statinių - likome labai patenkinti pirmuoju vakaru.















Šitas vaizdelis ir and Kambodžos vėliavos , ir ant pinigų, ir ant alaus...


1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Viskas labai gražu, o dvi paskutinės nuotraukos ypač prasmingos-vaizdo ,kuris puikuojasi ir ant vėliavos, ir ant pinigėlių,fone-mums BRANGŪS ŽMONĖS...tegul jums sekasi...mes jus labai mylime...

Rašyti komentarą