Vientiane - Vang Vieng

Vientianyje apžiūrėjome šventyklų drakonus, gavome Tailando vizą ir patraukėme tolyn. Lyguma, kuria greitai važiavosi dviračiais, artėjant prie Vang Viengo pavirto įspūdingais kalnais. O kelias buvo įspūdingai subjaurotas - kas keli šimtai metrų asfaltas buvo sąmoningai išdaužytas, matyt, kada planuota kelią naujai tiesti, bet mes progreso ženklų nematėm, tik vis nerdavom į dulkių debesį, o po minutės kitos vėl riedėdavom glotniu asfaltu.

Vang Viengas - turistinis miestelis, kuriame pilna viešbučių, kavinių ir galybė turistų. Kalnai, žinoma, aplink gražūs, bet vietiniai prigalvoję ir daugiau visokiausių akcijų atrakcijų :) Pagrindinė ir masiškiausia paleisti turistus upe žemyn ant pripūstų didelių padangų. Kad turistams nuobodu nebūtų, tiesiai ant upės kranto pristatyta galybė barų ir kavinių. Kaip skelbia reklaminis lankstinukas, "neskubėkite sustoti pirmoje kavinėje, dar daug jų yra pasroviui". Mes tokia pramoga nesusigundėme, alaus išgėrėme šiaip, be padangos, ir truputį pasivažinėjom aplinkui, pasidairėme į uolas, kyšančias virš laukų.



Šventyklos būgnai.


Tokių ir žymiai įmantresnių gėlių skulptūrų pilnos šventyklos. Šias bananų lapų bei gėlių kompozicijas pardavinėja priešais šventyklas.





Vienuolis semia vandenį iš šventyklos šulinio.

Vientianis



Už sienos - Laoso įžymiausia šventykla.

Viena iš galybės pakeliui matytų šventyklų ir jų būgnų.


Mes, kaip ir žmonės nuotraukoje, keliamės per upę.

Dulkinas kelias, dulkinos pakelės ir dulkini vaikučiai.







Vang Viengas - turistai, upė, kalnai, viešbutėliai.

Vang Viengo nemokamas tiltas. Kitu, tvirtesniu, net einant pėsčiomis, bent jau turistams, reikia susimokėti :)

 










1 komentaras:

Kristina rašė...

Gražu. O tie dulkini vaikučiai tikra pora. Ir rankinukas labai stilingas, ta panelė tikra dama.
Nuotaika nuotraukose tokia miela, rami ir lėta. Tikros atostogos :)

Rašyti komentarą