Istorinė Rumunija

Populiari Rumunijos vardo aiškinimo versija teigia, kad šalies pavadinimas România kilo nuo Romos ir romėnų. Tačiau pirmieji gyventojai dabartinėje Rumunijos teritorijoje pasirodė daug ankščiau. Čia randami pirmieji homo sapiens palaikai, kuriems kokie 42000 metų.

Cluj Napoca paminėta 101-104 metais kai romėnai užkariavo dakus. Mes taip giliai nekapstėme, sekmadienio rytą pasivažinėjome po centrinę aikštę, įkišome galvas į vieną kitą bažnyčią, užsukome į botanikos sodą, kuriame orandžerijos su tropiniais augalais pasirodė vertos dėmesio, ir nusibaigėme vietiniame Akropolyje. Pavalgę ir apėję sporto ir maisto skyrius atsigavome vėl sėdę ant dviračių, tiesiog kojos pailsi, kai nebereikia vaikščioti J

Sibiu – tikrai turistinis taškas, turi didelį senamiestį, kuriame buvo smagu pavaikštinėti. Vienos popietės mums užteko, pasidėjome riebų pliusą ties “kultūra” ir pajutome palengvėjimą, kad kurį laiką ramia sąžine galėsime nesigalinėti su furomis didelių miestų prieigose ir nesibrauti į gilai užslėptus kultūros lobius.










Puikus pavėsis sužaisti partiją šachmatų.













5 komentarai:

Kristina rašė...

Grazios nuotraukos.

Lauryna rašė...

Labai gražu.
Tiek žalumos, judesio...
(sėkmės.)
Lauryna.

Birute rašė...

Pateikta informacija apie šalies istoriją skatina plačiau atsiversti visokias enciklopedijas ir žinynus ir giliau pasidomėti Rumunijos kultūra, ištekliais ir t.t.

Jurgita ir Tomas rašė...

Vat būtent taip mes ir pagalvojome, kad apie istorines įžymybes galime ir internete paskaitinėti.

Birute rašė...

Vis dėlto pavydime jums- savomis akimis matyti tokį grožį yra nuostabu. Tai jau kitas pasaulis, kita kultūra...

Rašyti komentarą