Ko Phangan I

Jau darydamiesi dvikartinę Tailando vizą Vientianyje, Laose svarstėm, kur čia ilgėliau apsistoti. Tam pasirodė tinkama Phangan sala, o kai dar kelionėje sutikti pažįstami pakvietė užsukti pas juos į svečius į tą pačią salą, tai ilgai ir negalvojom. Ir tikrai sala pasirodė ideali. Vos ne kiekvienas vietinis turi ne tik sau namuką gyventi, bet ir dar kelis turistams išnuomoti. Galima rinktis arba visai ant jūros pakrantės bungalus, arba namus dažnai truputi atokiau nuo jūros, bet didesnius, su virtuve ir kitais pribambasais. 

Pasisvečiavom kelias dienas pas rusus. Kai susipažinom, ir mes, ir jie buvom ką tik atskridę į Tailandą, o dabar po pusės metų mes dviračiais o jie katamaranu pasimakalavę po pietryčių Azijos žemes ir jūras vėl susitikom, tai buvo apie ką pleptelt.

Paskui ir mes susiradom sau namą, ieškojom būtinai su virtuve, nes jau per tiek laiko pasiilgom normalios dujinės ir šaldytuvo, gaila tik kad orkaitės nebuvo, na bet visoje Azijoje orkaitės beveik  neegzistuojantis dalykas. Ir dar vienas išsinuomoto namuko privalumas, kad saulėlydį į jūrą gali stebėti tiesiai nuo verandos, kas ypatingai patiko Tomui, kuris tiek aptingo, kad nebegalėjo panešti užpakalio penkiasdešimt metrų iki pačios pakrantės, iš kurios Jurgos nuomone daug geriau pyškinti saulėlydį, ypač pro palinkusią palmę :)

Tarp valgymo ir saulėlydžio stebėjimų dar įterpdavom pasiplaukiojimus su vamzdeliu. Nors jau buvom šiek tiek matę povandeninio pasaulio, bet čia buvo kaip iš filmų, tik viską dar ir pačiupinėt gali. Žuvų kartais kaip užeini, tai pulkai po kokius kelis šimtus plauko, ir visos kaip viena sugeba sukiotis, visas būrys juda taip staigiai ir sutartinai, na visi filmuose matėm:) Ir spalvų įvairiausių, net neįtartum, kad tokių vaivorykštinių spalvų natūralioje gamtoje būna. Ir koralų gyvų matėm kaip niekur kitur, kietų, siūbuojančių, susiskleidžiančių ir dar visokių kitokių.

Žodžiu, labai gerai viskas buvo :)


Irina, Ženia ir Tomas.

Mūsų namukas.


Naktimis į šviesą plaukia nieko neįtardami kalmarai.

Tiesiai prieš namuką turim fotogenišką palmę.

Beveik vidurdienis :)



Tinginių saulėlydis tiesiai nuo verandos.


















Jau pasiilgę buvome virtuvės su šluostėmis ir indais, ir virykle, ir šaldytuvu...














6 komentarai:

Inga rašė...

Puikiai fotogeniška palmė :)

Kristina rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Kristina rašė...

Tikrai matosi, kad daug laiko praleidote verandoje, arba saulėlydis jums tikrai labai patiko. O nuotraukos kaip visada gražios.

viz3 rašė...

Po pertraukos indus plauti turbūt vienas malonumas?:)

Anonimiškas rašė...

Vis užsuku į šį blog'ą ir vis Jumis žaviuosi...
Neužilgo pati ruošiuosi klajonėms po Pietryčių Aziją ir būtent Koh Phangan saloje žadu praleisti 2-3 savaites, tad į kiekvieną Jūsų nuotrauką su didžiausiu pasigėrėjimu žiūriu :)
Beje, gal galite pasidalinti patirtimi, kaip saugotės nuo maliarinių uodų? Gerti stiprius vaistus ilgą laiką man atrodo nesąmonė... Savęs gaila. Bet rizika susirgti maliarija irgi neskamba viliojančiai. Ką darote Jūs?

Jurgita ir Tomas rašė...

Vaistus galima gerti atvažiavus porai savaičių, bet ir tai kaži, ar mes taip darytume. Mes jokių vaistų negeriame, bet turime storą vaistinėlę tam atvejui, jeigu prireiktų. Phangane uodų beveik visai nematėme. O va vakarinėje Tailando pakrantėje Ko Lantos saloje jų buvo daug. Mus įspėjo, kad ten denge gan "populiari", bet nuo jos jokių vaistų nėra. Simptomai kaip gripo ir vienintelis rekomenduojamas vaistas - paracetamolis. Vaistinės Tailande normalios, yra visko, ko reikia. Tai taip ir saugomės :)

Rašyti komentarą