Beždžionės ir piligrimai

Indija po Nepalo vakarinės dalies pasirodė žymiai pažangiau. Žmonės krutėjo, judėjo, matėsi pramonės. Aišku, nuo to važiuoti dviračiais geriau nepasidarė. Tačiau buvo ir labai malonių miškingų atkarpų. O ten jau siautė beždžionės. Jų ištisos kaimenės ganėsi pakelėmis. Mašinų jos visai nesibaimino, sėdėjo užpakalius patiesę ant asfalto, tikrino šiukšles ir apskritai rodė susidomėjimą supančiu pasauliu.

Antra pagal gausumą išsiskirianti grupė - piligrybautojai. Visi vienodai apsivilkę, kas pėsti, kas bėgtute paskui sunkvežimį su daiktais ir virtuvėle, kas ant dviračių, kas net ant motociklų. Visi neša po papūgiškų spalvų ką? altorėlį? šventas relikvijas? O iš sunkvežimių liejasi muzika, jei pavyksta per šaldytuvo dydžio generatorių triukšmą (kurie gamina elektrą magnetofonui) melodiją išgirsti.


















Viešbutėlio terasa Rishikeshe, nuo kurios stebėjome šventąjį Gangą.

Šventi Gango vandenys gan sraunūs ties Rishikeshu.

Relaksuojanti beždžionė

Rishikeshas save tituluoja visatos jogų sostine. Tai mes pabandėm kelis įtartinesnius tipus nupyškinti.








Sunku nutiesti tiltus per upes, nes šios linkę tekėti, kur joms patinka. Kartais upės tiesiog pabėga iš po tilto.

Na o kas čia? Gražus apšvietimas :)

5 komentarai:

Kristina rašė...

Sveikučiai, žmonių neatrodo, kad jogų sostinėje būtų baisiai daug :) Kažin kiek tiems žmogučiams relaksuojantiems ant suoliukų ar tiesiog ant žemės metų? Ar jie užsikonservavę šimtamečiai jogai? Bet nenustebčiau labai, jei jie būtų tik keturiasdešimtmečiai... Spalvinga ta Indija....
Linkiu sėkmės ir vasariškai lietuviško oro...

Jurgita ir Tomas rašė...

Na, gal ne visi tie keisčiau atrodantys žmonės yra jogai :) Ir amžius jų neaiškus. Kuo ilgiau mes po visokius kaimus ir didmiestukus važinėjam, tuo labiau nutolsta visokie egzotiškai ezoteriniai dariniai ir tvariniai nuo to, ką mes galėtume priimti kaip dvasingumą.
Tiesiog klimatas čia toks, kad gali laisvai sau po medžiu gyventi ir visą dieną nieko neveikti, kas kelintą dieną ryžių susigraibyti dar suktinukę kokią surūkyti ir vis mąstyti ir mąstyti :)

Anonimiškas rašė...

Man ypač grėsmingai atrodo beždžionės- gal ne tiek stebinčios aplinką, kiek pasiruošusios ką nors nugvelbti...Tikiuosi, jūs jų saugotės.O laikinai pagyventi taip kaip čiabuviai, medituojantys ar tik šiaip sau į šventą Gango vandenėlį bežiūrintys,ir man norėtųsi. Tokios mintys aplanko artėjant atostogų pabaigai...Sėkmės jums .Ir saugokitės beždžionių.

Anonimiškas rašė...

Man atrodo, kad beždžionės irgi įtaria, kad jūs ne vietiniai ir išskirtinai bendrauja su jumis, o ir kroviniai ant dviračių įspūdingai atrodo ne tik beždžionėms. Kaip ir atlaiko jūsų dviratukai, ir kaip jūs atmynėte tiek kilometrų. Na, bet jei jau tiek nukeliauta, praminsite ir šią atkarpą besigrožėdami jogais ir beždžionėmis, tikiuosi, nesukeldami vieni kitiems rūpesčių.

Lauryna rašė...

Na, labai pavydžiu jums dėl spalvų ir beždžionių. Labai meilūs gyvūnėliai atrodo, siūlau pasiimt vieną ant dviračių.
Manau, kad pas jus viskas dar gražiau ir labai tikiuosi, kad jums ten patinka.

LAURYNA.

Rašyti komentarą