Puh - Nako



Ryte kaimelio Pū vaikai linksmesni ir šviesesni, ar ne?




Pū yra ant kalno (aišku, viskas čia ant kalno), besileisdami  tris km iki pagrindinio kelio pajutom, kad eilinį kartą reikia patempti stabdžius. Čia vaikai mus ir aptiko :)

Nusileisti ryte žemyn link pagrindinio kelio - dešimties minučių darbas, bet vakare tie nelemti trys km serpantinu į viršų buvo netikėti. Žemėlapis ir ženklai matavo atstumą tik iki papėdės.


Koks kilometras iki šio tilto atsišakojo kelias į Tibetą. Mūsų žemėlapyje riba ėjo visai netoliese, bet ženklas rodė 31 kilometrą iki perėjos viršaus. Sutiktas motociklistas pasakojo, kad bandė tuo keliu nuvažiuoti iki sienos, bet jį sustabdė po kelių pirmų kilometrų. Vidinės sienos leidimo, pasirodo, jau maža, reikia dar papildomų leidimų. Ir kokia ironija, ant akmens ties posūkiu į Tibetą užrašyta, kad tūkstančių mylių kelias prasideda nuo pirmo žingsnio. Deja, tuo keliu tik kelis žingsnius ir tegali žengti. Jei neklystam,  šiuo metu yra atviras tik vienas sienos kirtimo punktas tarp Indijos ir Kinijos. Ir tik grynakraujai indai gali kirsti sieną Sikime (Indijos regijone į rytus nuo Nepalo).








Kelias tarp kaimelio Pū ir kaimelio Nako beveik visą laiką kilo. Čia, kur iškaltas uoloje, kilo gan stačiai. Nuotraukos tolumoje matosi serpantinai, patikimas ženklas, kad įkalnė taps nebe tokia stati. Jau nuo Rumunijos laikų pastebėjom, kad kalnuose stačiausios atkarpos būna prieš ir/arba po serpantino.






Tas žalias taškas - kaimutis, kurio pavadinimo jau nebepamenam, gerai prisimenam, kad jame buvo dhaba (pakelės užeiga) kurioje gavome ryžių ir pupų.

Dhabos šeimininkės mezginiai ir rūtadaržis.





Saulėje džiūsta čilis.


Ar matote raudoną tašką? Ten Jurga dumia.

Vis dar matote raudoną tašką? Ten Jurga pozuoja ir ranka mojuoja.

Įrodymas, kad ten tolumoje tikrai Jurga buvo :)





 


Obelų sodas. Iki kiekvieno medelio vanduo atvestas.

Nako - tai mažas žalias taškas viršuje dešinėje.


Pamažu artėjame prie nakvynės vietos.

Senieji vartai į miestelį.

Nako kaimelyje dar spėjome pažaisti turistus ir pasivaikščioti po vienintelę kaimelio gatvę.


3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

nerealiai.
a kaip jūs nuotraukas įkeliat? satelitą gal vežiojates su palydoviniu ryšiu? ar azijos vietinį ežį pigiai nusipirkot, kuris traukia kiekvienam kaime?
pirms anonims

Jurgita ir Tomas rašė...

Ačiū.
Kaip pastebėjai, vos ne tris savaites nieko nerašėme:)Nebuvo tos trys savaitės visai visai be ryšio, radom kelias interneto svetaines namo parašyti iš Leh ir Srinagar. Dabar pasiekėm labiau civilizuotus kraštus, įsigijom lėtą "ežį", žiūrėsim, gal bus daugiau naudos, nes prieš tai turėjom kitos firmos kortelę, tai nusipirkę vieno mėnesio abonementą, ryšį turėjom gal tik trijuose keturiuose miesteliuose :)

wikseta rašė...

O siaubeli, kaip viskas gražu!!! O tos nuotraukos su mezginiu arba pipiriukais (jelapeno?) tai išvis nerealiai awesome! :D

Sėkmės jums didžiausios!!!
Myliu ir pasiilgau :)

Rašyti komentarą