Sakraliai istoriniai ir žemiški dalykai

Prašom neteisti mūsų, kad įdedam vaizdelius tik iš kaimų ir laukų. Šį kartą kaip tikri turistai aplankėme porą gerai žinomų šventyklų kompleksų ir nepasigailėjom. Nekvaršinom sau galvos, kokios dinastijos koks karalius (per visą Indijos istoriją buvo galybė karalysčių su begale dinastijų, karalių ir karaliukų ir dauguma su neištariamais ir neįsimenamais vardais) šias šventyklas įsakė pastatyti, tiesiog buvo labai smagu pasivaikščioti ankstyvą rytą ir pavakarę apžiūrinėjant galybę papuošimų ir keletą vietinių turistų, atėjusių tuo pačiu tikslu. 








Šitie indai patys pasiprašė fotografuojami. Tai pirmas kadras, antras jau nebe toks įdomus, kur jie stovi pasitempę ir priploję rankas prie šonų. Indijoj žmonės pastebėję, kad juos fotografuoju, visada nutaiso savo geriausią "pasinę" pozą.
Negalvokite, kad pirmojo iš kairės sijonas sulindęs į užpakalį, šitoje Indijos dalyje tokia mada pasitrumpinti sarongą :). Labiau patyręs indas gali pasakyti iš kokios dalies žmogus atvykęs pagal jo sijono surišimą.













Po lygiai devynių mėnesių ir vienos dienos susukom dešimt tūkstančių kilometrų. Kai spidometras rodė 9999,9 km ėmėme ryškiai fotografuotis įtraukdami į šį procesą ir smalsius vaikus. Galvojome, kad spidometras vėl pradės suktis nuo nulio.


Ir oho kokia staigmena. Spidometras tokiems atletams kaip mes liovė rodęs šimtus metrų, kablelis dingo ir dabar jau teks varyti iki 99999 km kad išvystumėm nulį :)

Apspangę nuo džiaugsmo :)

Pasikėlę iš džiaugsmo :)

Deja, kai važiuoji traktoriaus priekaboje spidometras nesisuka.

Tomo traktorius matosi tolumoje. Traktoristai pasikrovę akmenų ir turistų raliavo ir lenkė vienas kitą. Jurgos traktorius atlėkė į kaimelį pirmas.

Ši kartą susiradom motociklų meistrelį, bandysim sudėti galinio rato guolius taip, kaip reikia, nes ratas visai atsisakė suktis,  todėl ir teko palenktyniauti traktoriais :)

Iš išvaizdos pasirodė šį tą išmanantis, net su akiniais :) (čia ne apie mane, čia apie meistrelį)


Man tai panašu į taukus, bet meistras tikino, kad tepalas.


Tik keletas žiūrovų ir komentatorių, baisiai nemalonus, bet dažnas reiškinys Indijoje ir ne tik :)

3 komentarai:

Kristina rašė...

Na ir aš prie tų komentatorių ir žioplių prisidedu.... Tai kiek dar prasisuko km nuo tu 10 000? Ar jau dviračiai keliauja tik traktoriais, traukiniais ir autobusais????

Jurgita ir Tomas rašė...

Gerai viskas su tais dviračiais, viskas pagal planą. Ir traukiniai ir autobusai pagal planą. Tik pasivažinėjimas traktorium buvo netikėtas. Dabar atsidūrus Katmandu skaitiklis rodo 10585 km.

Kristina rašė...

Tai ka kai perkopete 10 000 tingisi minti???? :)

Rašyti komentarą